අවුරුදු කෑම මේසය රසින් රස ගන්වන කැවිලි පෙවිලි (3) – කැවුම් වර්ග 3ක්

Mar 31, 2016

ලඟ එන අලුත් අවුරුද්ද වෙනුවෙන් කැවිලි පෙවිලි පිලිබඳ සිතන කාන්තාවන් වෙනුවෙන් ඉදිරිපත් කෙරෙන ලිපි මාලාවක තෙවැන්න තමයි මේ. මීට පෙර ලිපි දෙකෙන් අප ඉදිරිපත් කරනු ලැබුවේ පුහුල් දෝසි සහ බිබික්කම් සාදාගන්නා ආකාරය පිළිබඳවයි.

Continue Reading Below

පොල් පැණි කොණ්ඩ කැවුම්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • සුදු කැකුළු හාල් පිටි කිලෝ 1
  • පොල්තෙල් බෝතල 1
  • පොල් පැණි කෝප්ප 3
  • සීනි මේස හැඳි 2
  • පාන්පිටි මේස හැඳි 1
  • ලුණු කුඩු තේ හැඳි 1

සාදන ක්‍රමය

  • හාල් පිටි භාජනයකට දමා පැණි හා සීනි දමා ලුණු ස්වල්පයක් ද යොදා අතින් අනාගන්න.
  • හොඳින් ඇනුණු පසු උණුවතුර ස්වල්පයක් පාන්පිටි ද දමා හඬකින් හැඳිගාමින්පිටි පදමට සකස් කරගන්න.
  • තාච්චිය ලිප තබා තෙල් නටන විට මේස හැන්දකින් එකක් පමණ පිටි තාච්චියට සීරුවේ වත්කරන්න.
  • ඉන්පසු ඉරටුවකින් හෝ කූරටියකින් හෝ කැවුමේ කොණ්ඩය මුදුන් කරන්න. එක් අතකින් තෙල් හැන්දෙන් කැවුම් මතුයෙහි තෙල් ඉසිමින් අනෙක් අතින් ගත කූරටිය හෝ ඉරටුව කැවුම මැද තබා කරකවන්න.
  • පුරුදු වූ පසු හොඳින් කොණ්ඩ කැවුම් පිසගත හැකිය. පොල් පැණි වෙනුවට කිතුල් පැණි හෝ උණු කොට ගත සීනි හෝ යොදා ගත හැකිය.

මුං කැවුම්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • මුං ඇට ග්‍රෑම් 500
  • කැකුළු හාල් කිලෝ 2
  • පොල් ගෙඩි 2
  • පොල් පැණි බෝතල් 1
  • පොල්තෙල් බෝතල් 2
  • කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2
  • ලුණු කුඩු තේ හැඳි 1

සාදන ක්‍රමය

  • මුං ඇට කබලේ බැද, කොටා පිටි සාදා ගන්න. හාල් කොටා පිටි හළා පසෙකින් තබන්න.
  • පැණි තාච්චියට දමා ලිප තබා ඉටි වේගෙන එන විට ලිපෙන් ඉවතට ගෙන මුං පිටි සියල්ලම දමා හැඳි ගාන්න.
  • අවශ්‍ය පමණකට හාල් පිටි එක්කර ගෙන ලිප තබා මඳ ගින්නේ තම්බාගන්න. (අතේ නාල්ලන තරමට පිටි තම්බා ගත යුතුයි.)
  • බන්දේසි ලෑල්ලකට දින ලද පිටි ඉස තැම්බූ මුං පිටි දමා ගසා බන්දේසි ලෑල්ල උඩ තබා බෝතලයකින් හෝ රෝලරයකින් තුනී කොට තමාට අවශ්‍ය හැඩයකට කෑලි කපා ගන්න
  • පොල් මිරිකා කිරි කෝප්ප තුනක් පමණ ගන්න.
  • හාල් පිටි කෝප්ප එකක් කබලේ බැද ගන්න. ඉතිරි පිටි බඳුනකට දමා කිරි ස්වල්පය බැගින් එක්කරමින් අත් ගසාගෙන කහ ස්වල්පයක් හා ලුණු ස්වල්පයක් එකතු කරන්න. මේ පිටි මිශ්‍රණය සුදු ආප්ප පිටිවලට වඩා උකු පදමට සාදා ගත යුතුයි.
  • ඉන්පසු පැතලි තාච්චියකට තෙල් බෝතල් බාගයක් පමණ දමා ලිප තබා තෙල් නටන විට සුදු පිටි කෝප්පයකට ගෙන, මුං පිටි කැබලිවල දෙපැත්තේ ම සුදු පිටි තවර තවරා තාච්චියේ දමා බැදගන්න.

බම්බි කැවුම්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • කැකුළු හාල් පිටි ග්‍රෑම් 250
  • මුං ඇට ග්‍රෑම් 125
  • පොල්තෙල් බෝතල් 1
  • පොල්ගෙඩි එකක පැණි පොල්
  • පොල් කිරි කෝප්ප 2
  • කහකුදු තේ හැඳි 1/2
  • ලුණු කුඩු තේ හැඳි 1

සාදන ක්‍රමය

  • මුං ඇට කබලෙන් බැද වංගෙඩියේ දමා තරමක් කොටා කැබලි කඩාගත යුතුයි. හාල් කොටා හළා පැත්තකින් තබන්න.
  • පිටිවලින් අඩක් කබලේ බැදගන්න.
  • බදින ලද හාල් පිටි ද පැණි පොල් ද ලුණු ස්වල්පයක් ද කුඩු කළ මුං ඇට ද එකට දමා හොඳ හැටි අනාගන්න. එය ලොකු දොඹ ගෙඩි පමණට ගුලි කරගන්න.
  • පොල් මිරිකා කිරි කෝප්ප 2ක් පමණ ගන්න.
  • ඉතිරි කර තැබූ අනෙක් පිටි ප්‍රමාණය ගෙන, භාජනයකට දමා පොල් කිරි ස්වල්පය බැගින් දමා අත්ගසා ගෙන කහ සහ ලුණු එකතු කරන්න.
  • තෙල් තාච්චිය ලිප තබා තෙල් නටන විට ඉන් ගුළිය බැගින් ගෙන සුදු පිටියෙහි ඔබා තෙලට දමා රන්වන් පැහැය වනතුරු බැදගන්න.

Share Now

Related Article