රාත්‍රී ආහාරය සඳහා සැහැල්ලු ආහාර වට්ටෝරු 3ක්

Aug 11, 2016

රාත්‍රියට සැහැල්ලු ආහාර වේලක් ගන්න එක ශරෙර සෞඛ්‍යට ඉතාම හොඳයි කියල තමයි වෛද්‍යවරු පවසන්නේ. ඒත් ඉතින් සැහැල්ලු ආහාර කියල හැමදාම එකම ජාතියේ කෑම කනකොට ඒකත් එපා වෙනවනේ. ඉතින් ඒ නිසා පි තීරණය කළා වෙනස් විදිහකට හදාගන්න පුළුවන්, රසයෙන් වගේම ගුණයෙනුත් පරිපූර්ණ සහල්ලි ආහාර වට්ටෝරු කිහිපයක් ඔබ වෙත ගෙන එන්නට.

Continue Reading Below

චිකන් කේක්


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය,

  • පාන් පෙති 06
  • චීස් ග්‍රෑම් 50
  • අඹරාගත් කුකුල් මස් ග්‍රෑම් 250
  • ළූණු ග්‍රෑම් 100
  • සුදු ළූණු සහ ගම්මිරිස් මේස හැඳි 01 බැගින්
  • අමු මිරිස් කරල් 02
  • ලුණු රස අනුව
  • තම්බා පොඩි කරගත් අල ග්‍රෑම් 300
  • බිත්තර 03
  • කිරි කෝප්ප 01
  • තක්කාලි සෝස් මේස හැඳි 05

සාදන ආකාරය,

  • බටර් තැවරූ බඳුනක් ගෙන වැටි ඉවත් කළ පාන් පෙති අතුරන්න
  • ඉන්පසු ග්‍රේට් කළ චීස්වලින් කොටසක් පාන් මත ඉසින්න
  • බිත්තර තුන ගසා ගෙන එයට කිරි කෝප්පය එකතු කරන්න
  • එයට ගම්මිරිස් කුඩු මේස හැඳි භාගයක් හා ලුණු ස්වල්පයක් එක්කර ගන්න
  • තම්බා පොඩි කරගත් මස්වලට කැපු ළූණු, සුදු ළූණු, ගම්මිරිස්, අමු මිරිස් හා තක්කාලි සෝස් මේස හැඳි 02 ක් එකතු කර එම මිශ්‍රණය පාන් මතට දමන්න.
  • එයට උඩින් නැවතත් චීස් ඉසින්න
  • තම්බා පොඩි කරගත් අල දමා නැවතත් චීස් ඉසින්න
  • අවසානයට බිත්තර හා කිරි මිශ්‍රණය උඩින්ම දමා ඉතිරි සෝස් ද එක්කර විනාඩි 45ක් පමණ බේක් කරගන්න
අල සලාද

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය,

  • අල ග්‍රෑම් 250
  • චීස් ග්‍රෑම් 50
  • පිටි කිරි කෝප්ප 1/4
  • බටර් මේස හැඳි 02
  • මිංචි කොළ ස්වල්පයක්

සාදන ආකාරය,

  • අල තම්බා කැබලිවලට කපා ගන්න
  • බඳුනක් ලිප තබා බටර් දමා රත් කර එයට කිරි, ලුණු, ගම්මිරිස් එක්කර ටික වෙලාවක් රත් කර ගන්න.
  • ලිපෙන් ඉවතට ගෙන නිවාගත් මිශ්‍රණය ශීතකරණයේ තබන්න.
  • ආහාරයට ගැනීමේදී අල කැබලි උඩින් කිරි මිශ්‍රණය දමා උඩින් මිංචි කොළ ඉසින්න.

අල සහ කැරට් ෆයි

 

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය,

  • ගාගත් අල ගෙඩි 02
  • ගාගත් කැරට් අල 02
  • ලොකු ළූණු ගෙඩි 03
  • බිත්තර 03
  • පාන් කුඩු කෝප්ප 1/4
  • පාස්ලි කෝප්ප 1/3
  • චීස් ග්‍රෑම් 200
  • ලුණු ස්වල්පයක්
  • සුදු ළූණු

සාදන ආකාරය,

  • චීස් ග්‍රේට් කරගෙන ළූණු සිහින්ව කපා ගන්න
  • පාස්ලි කෑලි කරගන්න
  • දැන් මේ සියල්ල බඳුනකට දමා හොඳින් කලවම් කර බටර් තැවරූ බන්දේසියක දමා සෙල්සියස් අංශක 170 උෂ්ණත්වයේ විනාඩි 40ක් පමණ පුළුස්සා ගන්න
  • සෝස් සමඟ පිළිගන්වන්න

 

Share Now

Related Article